Nis

28 Nisan Pazar günü veli toplantımız yapıldı. Toplantıda öğrencilerin genel durumu, devamsızlığı  görüşülüp ara karne verildi. Toplantıya katılan tüm velilerimize cok teşekkür ederiz

Nis

Şiir, türkü ve tiyatrodan oluşan "Edebiyat Şöleni" etkinliğimizin bu sene üçüncüsü düzenlendi. Tiyatro kulübü öğrencileri bir yıllık emeklerini, çalışmalarını bugün sahneye taşıdılar. Bu görkemli etkinlikte görev alan, yorulan, koşturan tüm öğrencilere ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nurhan Polat´a çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

19 Mart 2019 salı günü 12. Sınıf öğrencilerimizle birlikte İstanbul Kültür Üniversitesi incirli kampüsündeki meslek yüksek okulunu ziyaret ettik. Üniversite hayatını deneyimleme şansı bulan öğrencilerimiz vakıf üniversitelerinin imkanları hakkında da ilk elden bilgi aldı.

Mrt

Muhasebe ve Finansman Öğretmeni Erol YÖRÜK öğrencileriyle birlikte Tuna Vergi Dairesini ziyaret etti. Vergi vermenin önemi, vergi hukukunun işlenişi ve daha birçok konuda gençlere  vergi memurları tarafından bilgiler verildi. TÜBİTAK ´Ver-kazan´ projesi ve Muhasebe alan tanıtımı bölümü için de yapılan bu faydalı geziyi düzenleyen öğretmenimize ve katılım gösteren öğrencilerimiz Zehra Çelik, Duygu Sönmez, Beyza Tercan, Senem Kardelen Özdemir ile Merve Nur Saydan´a çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun Biyoloji Öğretmeni Nazlı Serbes, tüm sınıfları konferans salonuna indirerek öğrencilerimize İSG semineri verdi. Yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme tüpünün kullanımı, İSG seminerinin önemi vb. birçok konuda öğrencilerimize bilgiler verdi. İzlettirdiği videolar ile konuyu hem görselleştirdi hem eğlenceli hale getirdi. Tüm gün yorulmadan öğrencilerimize bu faydalı bilgileri veren öğretmenimize çalışmalarından dolayı cok teşekkür ederiz.

Mrt

Bahçelievler ilçesinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Haftası kapsamında yapılan kompozisyon yarışmasında 3.olarak bizi gururlandıran, şanlı tarihimizi yazan,  kalemi güçlü olan öğrencimiz  Onur OKTULMUŞ´ u tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

13.03.2019 tarihinde okul konferans salonunda 10. ve 11. Sınıflarımız için İstanbul Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğüne bağlı bilgilendirme ve önleme faaliyetleri büro amirliği tarafından Gençlik ve Güvenli Gelecek adlı seminer düzenlendi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma töreninde duygusal anlar yaşandı. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurhan POLAT, Tiyatro Kulübü öğrencileriyle birlikte şanlı tarihimizi sahnede canlandırdı. “Meddah, O Marşta Benim de Kanım Var, İstiklal Marşı Nasıl Yazıldı?” adlı üç tiyatro skecini yazan öğretmenimiz hem oynadı hem yönetti. Öğrencilerimiz İstiklal Marşı’mızın nasıl zor şartlar altında yazıldığını, Mehmet Akif´in nasıl çok yönlü bir vatan şairi olduğunu bir kez daha seyrederek görmüş oldular. Okunan duygu yüklü şiirlerle, vatan temalı türkülerle, oynanan tiyatrolarla ölümsüz kahramanlarımızı andık. Mehmet Akif ERSSOY ve tüm aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Törende emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mrt

Yeni rehber öğretmenimiz Gülşah ERTEKİN okulumuzdaki görevine başlamıştır. Kendisine ´aramıza hoş geldiniz´ diyor, kolaylıklar diliyoruz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde kadın öğretmenleri kapıda çiçeklerle karşılayan, zil sesini " Kadınım" şarkısı yapan, her kadın öğretmene ismiyle mektup yazıp törene davet eden, törende türkülerle kadınları mutlu eden sadece bugün değil her gün kadına değer veren başta okul idaremiz olmak üzere öğretmenlerimizden Savaş KAPLAN, Mehmet GÜLER´e; törende görev alan şiirleriyle, türküleriyle bizlere keyifli vakit geçirten ve  konferans salonunu süsleyen öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

"28 Şubat Sivil Savunma Günü" kapsamında yangın ve yangın sırasında alınacak tedbirler konusunda  farkındalık oluşturmak amaçlı tatbikat; okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlenmiştir. Bu faydalı etkinliği oluşturan ve okulumuza itfaiye ekibini getirten Sivil Savunma Kulübü Öğretmenleri  İsa ÇAMTOSUN ve Nefise Demet KARADAŞ´a çok teşekkür ederiz.

Mrt

"Temizlik   imandandır." hadisinden yola çıkarak okulumuz Sağlık, Temizlik ve Hijyen Kulübü öğretmenlerin Nazife ARİ, tüm 9. sınıf şubelerinde pratik ve kullanımı kolay olan ıslak mendillerle sınıfları temizleme kampanyası oluşturdu. Öğrencilere hijyen yaşamayı aşılatan, gençlere yaşam alanlarını temiz tutma bilinci kazandıran bu proje sayesinde sınıflarımız, tahta ve panolarımız temizlendi. Projeyi başlatan öğretmenimiz Nazife Ari´ye , kendi sınıfında  öğrencilerine rehberlik eden ve onlarla sınıfını temizleyen   Barış DİKERMAN ile Zekayi MERDİN öğretmenlerimize ve örnek teşkil eden öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Şbt

21.02.2019 tarihinde Bahçelievler Merkez Mahallesi Çalışma Birimi bir araya gelerek üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Okul Müdürümüz Yusuf Ateşyakar başkanlık etti.

Şbt

11-D sınıfı öğrencimiz Zehra Çelik ve 11-A sınıfı öğrencimiz İsmet Özdemir Fatih Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine okulumuzu tanıttılar. Tüm gün süren etkinlikte ortaokul öğrencileri hem meslek liseleri hem de okulumuz hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldular. Öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.