T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Bahçelievler Türkiye Gazetesi Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kas

6 Kasım 2018 tarihinde okulumuzun konferans salonunda özdeğerlendirme toplantısı yapıldı.

Kas

Öğrencilerimizle birlikte bowling oynamaya gittik. Bazı öğrencilerimiz ilk defa bowling oynadılar. Öğrencilerimizin heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi. Sınavlardan önce gençler moral depoladılar.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Töreni hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Velilerimizin yoğun katılımıyla 23/10/2018 tarihinde yapılan okul aile birliği toplantısında oylamaya sunulan bütün maddeler oy birliğiyle kabul edildi.Toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporu ve bilançosu ibraz edildi. Türkiye Gazetesi ailesi olarak yeni seçilen üyelerimize görevlerinde başarılar diliyoruz.

Ekm

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nurhan POLAT´ın rehberliğinde " Şiir Okuma Yarışması" düzenlendi. Okunan şiirlerde  15 Temmuz şehitlerimiz, vatan, ayrılık, vefa, memleket ve sevgi konuları seçildi. Yetenekli şairlerimiz hem ağlattı hem güldürdü bizi. Şiirlerin çoğu bağlama, gitar ve kemençe enstüramanları eşliğinde söylendi. Ayrıca bazı öğrencilerimiz de kısa tiyatro skeci oynadılar. Sahne süslemesine kadar her ayrıntıyı öğrencilerimiz hazırladı. Jüri üyeleri eşliğinde 1, 2  ve 3. olanların seçildiği yarışmada tüm öğrencilerimiz gönlümüzün birincisi oldu . Bu görkemli şölene katılma cesareti gösteren tüm öğrencilerimizi kutlar, başarıların devamını dileriz.

Ekm

Şişli Meslek Yüksekokulu öğretmenleri, 23 Ekim Salı günü okulumuzun konferans salonunda 12.sınıf öğrencilerimize seminer verdi. Seminerde  sınav sistemi, iş hayatı ve doğru meslek seçimi konusunda gençlerimiz bilgilendirildi. Şişli Meslek Yüksekokulu öğretmenlerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

4 Ekim Hayvanları Koruma haftasında sokak kedileri için okulumuzda örnek bir çalışma yapıldı. Okulumuzun hayvansever öğretmenlerinden Müdür Yardımcı Serpil ÖZBAY sokak kedileri için mama getirdi. Bu mamaları paketleme görevini öğrencilerimizden Baran ve Berkay yaptı. Mamaların üzerindeki " Benim için bir kedi besler misin?" yazısını da Rehber Öğretmenimiz Tuğba DÖNMEZ ORGA hazırladı. Bu anlamlı projenin oluşmasında herkes el ele verdi. Merhametli öğrencilerimiz, mamaları minik dostlarımıza ulaştırdı bile. Bir kedinin  bile karnını doyurduysak ne mutlu bize. Hayvanları sevelim inanın onlar bunu asla karşılıksız bırakmaz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ekm

Okulumuzun hayvansever öğrencilerinden :9/E sınıfından Taha AYDEMİR, Alaaddin KURT, Helin KARABULUT, Aleyna ÇELİK, Celal YİĞİT, Furkan TATAR, Hatice ÇOLAK, Duygu ULUTAŞ ve Tenzile BASMAZ; 9/D sınıfından Birsen İNANIR, Ayşe KARADOĞAN, Emine CANTÜRK, Ahmet Can DURAKSU ve Helin tarafından hazırlanan " Hayvanları Koruma Panosu" gerek görsel gerek bilgi olarak koridorlarımızda göz doldurdu. Küçük yürekleriyle tabiattaki tüm canlıları, hayvanları seven öğrencilerimiz bu örnek davranışlarıyla büyük takdir kazandı. Yetenekli çocuklarımıza ve çalışmalara rehberlik yapan Matematik Öğretmenimiz Seda ERDEN´e teşekkür ediyoruz.

Ekm

Değerli düşünürlerin başarıyla ilgili sözlerine yer veren motivasyon panomuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Tuba DÖNMEZ ORGA tarafından hazırlanmıştır. Öğrencilere yol gösteren değerli meslektaşımıza çok teşekkür ederiz.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, okulumuzda duygu yüklü bir törenle kutlandı. Bu büyük destanın yazıldığı, binlerce şehidin verildiği 15 Temmuz günü, bütün dünya bu kahramanlığı duyup şaşkına döndü. Uğruna destan yazılan ülkeydi Türkiye´m. Tüm öğretmenlerimiz sınıflarında bugünün gücünden ve büyüklüğünden bahsetti. Şehitlerimize dualar okundu. Tüm koridorlarımızda panolar hazırlandı. Törende ve pano hazırlamada görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunarız.

15 Temmuz unutulmayacak, unutturmayacağız bu günü. Rabbim korusun şanlı bayrağımızı. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Eyl

10/A sınıfından öğrencimiz Polen Damla OCAK akıllı, efendi, azimli olma yönü kadar resim çiziminde de başarısı takdire şayan. Modayı seven, renklerin güzelliğini yakalayan yetenekli kızımızın başarılı çizimlerini arkadaşlarına örnek olma adına panoda paylaştık. Daha farklı çizimlerini en kısa zamanda bekliyoruz. Gayretinden dolayı seni tebrik ediyoruz.

Eyl

Okulumuzun emektar öğretmenlerinden Ayşe SAÇ, her yıl olduğu gibi bu sene de bizi aşuresiz bırakmadı. Aşure berekettir, aşure bolluktur. Bizleri bu mübarek günde hatırlayıp hamaratlı ellerinden enfes aşure yapan kıymetli öğretmenimize çok teşekkür ederiz. Rabbim yerini doldursun.

Eyl

Teknofest İstanbul, "Milli teknoloji hamlesi" hedefleri doğrultusunda 20-23 Eylül´de İstanbul Yeni Havalimanı´nda yapıldı.

Türkiye´nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest İstanbul"a, yoğunluktan dolayı okul olarak katılamasak da öğrencimiz Muhammet Selçuk GEÇGEL bizler için bu harika etkinliği çekmiş. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Eyl

Doğayı ve hayvanları seven Muhammet Selçuk öğrencimiz, bu sevgisini çektiği fotoğraf karelerinde gösteriyor. Tabiattaki tüm güzellikleri hayranlıkla izlemeyi seven, en büyük hobisi fotoğraf çekmek olan Muhammet tüm güzel anları yakalıyor. Bu başarılı kareleri bizimle paylaştığı için kendisine teşekkür ederiz.

Eyl

Türkiye Gazetesi ailesinin acı günü. Okulumuzun müdavimi, güler yüzlü, altın kalpli,sevilen,değerli ve emektar ablası Fikriye ablamızın babası vefat etmiştir. Kıymetli Fikriye ablamız babasının 7´si için mevlüt verip okuldaki tüm öğretmenlere, çalışanlara ve öğrencilere ikramlar getirmiştir. Bu zor gününde bile bizleri düşünen gönlü güzel Fikriye ablamıza ve ailesine baş sağlığı diliyoruz. Biz bir aileyiz. Hep yanındayız . Mekanı cennet olsun. Dualarımız sizinle.